Behandelingen

Tandartsenpraktijk Heeg is een praktijk die uitsluitend werkt volgens de laatste standaarden, technieken en behandelmethodes. Voor iedere behandeling zijn specialisten in huis, zodat u met een gerust en tevreden gevoel een behandeling kan ondergaan. U kunt bij ons terecht voor de onderstaande behandelingen:

De beste manier om een mooi en gezond gebit te behouden is het voorkomen van gebitsproblemen. Met een halfjaarlijkse periodieke controle kunnen we beschadigingen van het gebit voorkomen of op tijd bestrijden. Op deze manier voorkomen we dat er een ingrijpende behandeling nodig is. Ons team verwelkomt u graag voor een gebitscontrole.

Bent u nog niet eerder in onze praktijk geweest? Schrijf u dan eenvoudig in via onze website.

Onze ervaren preventieassistentes richten zich op het uitvoeren van preventieve handelingen, het voorkomen van tandvleesproblemen en gaatjes in het gebit. De preventieassistentes geven voorlichting en instructies en ze verwijderen tandsteen en tandplaque boven het tandvlees.

Onze mondhygiëniste richt zich in eerste instantie eveneens op preventie. Daarbij is de mondhygiëniste gespecialiseerd in de behandeling van tandvleesaandoeningen zoals gingivitis en parodontitis. De mondhygiëniste reinigt worteloppervlakken onder het tandvlees.

In de mond bevinden zich grote hoeveelheden verschillende bacteriën die zich vast hechten aan tanden en kiezen. Als de bacteriën niet weggehaald worden vormen ze een zachte, kleverige laag met een witte of gele kleur, tandplaque. Na verloop van tijd verkalkt de tandplaque en wordt het tandsteen genoemd. Tandsteen kunt u zelf niet wegpoetsen maar dient op professionele wijze verwijderd te worden door de mondhygiëniste. Wanneer tandplaque niet verwijderd wordt en langs de tandvleesrand blijft zitten, kan het tandvlees ontstoken raken.

Een bezoek aan onze mondhygiëniste kan u helpen om uw mondgezondheid weer op een goed niveau te krijgen.

Esthetische tandheelkunde, ook wel cosmetische tandheelkunde genoemd, is een overkoepelende term voor behandelingen die uw gebit mooier maken.

Streeft u naar een mooi gebit waarmee u zorgeloos kunt lachen en praten? Dan kan cosmetische tandheelkunde uitkomst voor u bieden. Onze specialiseerde tandartsen zijn ervaren op het gebied van esthetische tandheelkunde en maken uw gebit (weer) mooi.

Wij streven altijd naar de natuurlijkste resultaten. Dit doen we met behulp van de nieuwste technieken. Graag nodigen we u uit voor een adviesgesprek. Hierbij controleren we uw gebit en bespreken we uw wensen. Op basis van deze analyse stellen we een behandelplan op, zodat we u van een prachtige lach kunnen voorzien.

Voorbeelden van esthetische tandheelkunde waarvoor u bij ons terecht kunt, zijn:
  • Kronen en bruggen
  • Facings
  • Tanden bleken
  • Orthodontie
  • Kunstgebit

Als tanden ver naar voren of scheef staan, kan deze behandeling ervoor zorgen dat alles weer recht komt te staan. Ook wanneer de tanden en kiezen niet goed op elkaar passen of er te weinig ruimte is in een gebit, kan er voor een orthodontie behandeling worden gekozen.

Tandarts Wiersma verzorgt binnen de praktijk de orthodontie behandelingen. Hierin wordt hij ondersteund door de assistentes M. Houtsma en S. Sinnema.

Er zijn verschillende soorten orthodontische behandelingen: een vaste of uitneembare beugel, een beugel die uw tanden en kiezen rechtzet en er zijn beugels die de groei van uw kaak beïnvloeden. Welke beugel er nodig is en de duur van de behandeling is afhankelijk van uw gebit.

Een beugelbehandeling bij ons bestaat uit de volgende stappen:
  • (vrijblijvend) intakegesprek
  • onderzoek van de mond en het maken van foto’s
  • bespreken van het behandelplan
  • de beugel wordt geplaatst
  • controles

Wanneer tandvleesontsteking niet wordt behandeld kan een ontsteking uiteindelijk verergeren en tot parodontitis leiden. Dit is een ontsteking waarbij ook het steunweefsel (kaakbot) rondom de tanden en kiezen ontstoken is. Onder bepaalde omstandigheden zal de tandplaque de kans krijgen om dieper in de ruimte tussen de tand en het tandvlees te komen. De ruimte die hierdoor ontstaat wordt een pocket genoemd.

Bij parodontitis kan het tandvlees rood, slap en gezwollen zijn, gaan bloeden bij het poetsen en zich terugtrekken. Een vieze smaak of een slechte adem kunnen ook duiden op parodontitis. Als er sprake is van parodontitis start de mondhygiëniste met het opmeten van de pockets en stelt aan de hand van deze gegevens een persoonlijk behandelplan op waarbij de mondhygiëniste u gedurende het behandeltraject zal begeleiden.

Wanneer u tanden of kiezen mist, kan dit gevolgen hebben voor de manier waarop u lacht, eet, praat, maar vooral op uw zelfvertrouwen. Met behulp van implantologie zijn we in staat uw gebit te herstellen.

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en een schroefje wordt in de kaak aangebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal.

Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese. Implantaten kunnen in zeer veel situaties worden toegepast, variërend van steunpunt voor een beugel tot een drukknop onder een kunstgebit.

Heeft u een gebitsprothese nodig? Dat is een grote verandering, want uw tanden en kiezen spelen een belangrijke rol bij het eten en praten. Bovendien is uw gebit erg belangrijk voor uw uitstraling. Uw glimlach is immers uw visitekaartje.

Bij ons kunt u ook terecht voor het vervaardigen van een gebitsprothese. Wanneer u enkele tanden of kiezen mist, kunnen wij voor u een gedeeltelijke (partiële) gebitsprothese maken ter vervanging van deze ontbrekende elementen. Een gebitsprothese moet esthetisch goed en mooi gemaakt worden maar het vastzitten is minstens zo belangrijk.

De behandeling is in alle gevallen maatwerk. Tijdens een consult bekijken en beoordelen we welke oplossing het beste bij u past. Wanneer de keuze is gemaakt, gaan we aan de slag met het vervaardigen van uw gebitsprothese. We nemen alle stappen goed met u door en leggen u graag uit hoe de behandeling in zijn werk gaat.

In onze praktijk komen veel families en gezinnen. Kinderen zijn meer dan welkom. Neem uw kind mee naar onze praktijk. Dit kan al voor de tweede verjaardag voor een controlebezoek.

Het is belangrijk om het melkgebit gezond te houden. Begin met poetsen zodra de eerste tand is doorgebroken, 1x per dag tot aan de 2e verjaardag. Daarna dagelijks 2x poetsen. Kinderen kunnen dat niet alleen. Zelfstandig poetsen kan over het algemeen pas als het kind 10 jaar is, dan is hun motoriek voldoende ontwikkeld. Uiteraard moeten kinderen al op veel jongere leeftijd gaan oefenen om zelf te leren poetsen. Wij geven uitgebreid poetsinstructie aan u en uw kind.

Een melkgebit is bepalend voor het blijvende gebit. Melkkiezen houden ruimte vrij voor de opvolgers, de blijvende kiezen. Als er melkkiezen getrokken moeten worden ontstaat er vaak ruimtegebrek dat later met een beugel hersteld moet worden. Gaatjes in het melkgebit moeten dus in een vroeg stadium worden behandeld om de kiesjes te behouden. Tijdens het halfjaarlijkse bezoek controleren wij het gebit op gaatjes en poetstechniek en beoordelen of en wanneer er eventueel een beugel nodig is.

Met het onderwijsproject Hou je mond gezond! Wil het Ivoren Kruis het belang van mondgezondheid onderstrepen bij leerkrachten, jonge kinderen en hun ouders. Tandartsenpraktijk Heeg zet zich in voor deze mooie initiatieven.

Lees meer over het project https://www.houjemondgezond.nl/

Bekijk meer

Spoed